Cursus suikervrij eten

Ben je helemaal klaar met het eten van suiker, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen met een suikervrij dieet? Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? De online cursus suikervrij eten kan jou daarbij helpen.

Met de cursus “Natuurlijk Suikervrij” ga jij concrete stappen maken. Alles is al voor jou uitgedacht en uitgezet in een online cursus. Je hoeft alleen nog maar 1 ingrediënt uit je dagelijkse voedingspatroon te halen.. ja hoor, dat is suiker! In 40 dagen leer je met deze cursus suikervrij te eten. Je gaat alles leren wat je moet weten om te stoppen met suiker eten en hoe je dat doet.

Waarom een cursus suikervrij eten?

Suiker wordt op dagelijkse basis veel gegeten, zit in veel of de meeste voedingsmiddelen verwerkt zonder dat je het weet. Ongemerkt krijg je al veel meer suiker binnen dan je zou willen.
Het is inmiddels bekend dat suiker niet bevorderend is voor onze gezondheid. Net als iedereen wil jij je natuurlijk ook gezond, energiek en fit voelen. En misschien wil je daarbij wel iets afvallen.
Deze cursus suikervrij eten in 40 dagen geeft je de kennis die nodig is om de keuzes te maken die jouw gezondheid bekrachtigen.

“Sinds ik suikervrij eet heb ik geen cravings meer naar zoetigheid, koek of snoep bijvoorbeeld. Mijn energie en huid is sterk verbeterd ten opzicht van hoe het was.”

Marcel

“Op aanraden van mijn orthomoleculair arts ben ik gaan minderen met suiker eten. Tijdens de cursus heb ik wel op meer momenten gezondigd dan ik zou willen, maar ik heb het goed gedaan en volgehouden. Ik ervaar meer energie en mijn darmflora heeft zich goed kunnen herstellen. “

Eva

De 10 meest voorkomende gezondheidsklachten

Obesitas

Suiker bevat veel calorieën zonder essentiële voedingsstoffen (lege calorieën) en kan bijdragen aan gewichtstoename

Type 2 Diabetes

Overmatige suikerinname kan leiden tot insulineresistentie, een belangrijke oorzaak van type 2 diabetes.

Hartziekten en vaatziekten

Hoge suikerconsumptie is gelinkt aan verschillende risicofactoren voor hartziekten, waaronder verhoogde bloeddruk, ontsteking, en verhoogde triglyceridenniveaus.

Tandbederf

Suiker bevordert de groei van bacteriën in de mond, die zuren produceren die het tandglazuur aantasten en tot gaatjes kunnen leiden.

Niet-alcoholische leververvetting

Een hoge inname van fructose, een type suiker, kan zich ophopen in de lever en bijdragen aan.

Insulineresistentie

Overmatige suiker kan de effectiviteit van insuline verminderen, wat leidt tot hogere bloedsuikerspiegels en uiteindelijk tot insulineresistentie.

Acne en huidproblemen

Suiker kan ontstekingen in het lichaam verhogen en de bloedsuikerspiegel en insulineniveaus beïnvloeden, wat kan leiden tot acne en andere huidproblemen.

Gemoedstoestand en mentale gezondheid

Suikerconsumptie kan leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel, wat stemmingswisselingen, irritatie, en zelfs depressie kan veroorzaken.

Energiepieken en -dalen

Suiker kan zorgen voor een snelle stijging van de energie (suikerpiek), gevolgd door een snelle daling (suikerdip), wat leidt tot vermoeidheid en een gebrek aan energie.

Wat leer je in de cursus?

De cursus suikervrij eten bestaat uit 10 delen. Met ieder deel zijn eigen stukje bewustwording, diepgang en praktische toepasbaarheid. In 40 dagen zonder suiker ga je ontdekken en leren dat ook jij dit kan en van je suiker verslaving af kunt komen.

Deel 1 - Een goede start

Bij het starten van de cursus krijg je een overzicht met de do’s en don’ts van suiker. Je krijgt toegang tot de besloten Facebook pagina van Miss Natural. Je leert over nieuwe voedingsmiddelen en over afkickverschijnselen waar je mee te maken kunt krijgen.

Deel 2 – (On)Geraffineerde suikers

In deel twee leer je over de bewerkte suikers en natuurlijke alternatieven. Welke voedingsmiddelen je beter zou kunnen vermijden en wat geraffineerde suikers zijn.

Deel 3 – De verslavende werking van suiker

Je leert over de verslavende werking van suiker en welk effect en nadelige gevolgen dit heeft op jouw gezondheid. Je leerst over stemmingswisselingen, jouw eet gedrag, kortom hoe jouw suikerverslaving in elkaar zit.

Deel 4 – Misleidende marketing

Deel 4 is een belangrijk onderdeel, we gaan een stukje bewustzijn creëren zodat jij de keuzes kunt maken die jouw gezondheid bekrachtigen. Je wordt op tal van manieren misleid, de alternatieve namen voor suikers, e-nummer, strakke slogans, zodat jij de producten koopt en blijft kopen. Na dit deel ben jij de fabrikanten te slim af.

Deel 5 – Emotie eten

Je krijgt inzicht in hoe emotie werkt, waarom doe je het en wat kun je eraan doen.

Deel 6 – Vier belangrijke voedingsstoffen

Meer leren over de 4 belangrijke voedingsstoffen. En waarom ‘koolhydraten’ nou zo’n slechte naam heeft. Naast koolhydraten zijn de juiste vetten binnen krijgen ook belangrijk. Daar krijg je ook meer over te leren, deze kennis kan je helpen af te vallen.

Deel 7 – Etiketten lezen

En weer terug naar de fabrikanten.. In dit deel leer je de ingrediënten lijsten van producten te lezen. 

Deel 8 – Het nut van voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen een ondersteunende werking hebben. Ook bij voedingssupplemten moet je goed weten wat je koopt en wat er in zit. Daar leer je meer over. 

Deel 9 – Zien eten, doet eten

Hoe ga je om met verleidingen? Je weet wel.. verjaardagen bijvoorbeeld, dat grote zoete stuk taart die de ronde doet, hoe sla je die af.

Deel 10 – Hoe behoud ik mijn suikervrije eetpatroon?

Al die moeite gedaan de afgelopen weken, nu wil je natuurlijk een blijvend resultaat. In dit deel ga je leren hoe je het gezonde eten kunt vasthouden.

Het is tijd om je fit en gezond te gaan voelen

Tijdens de 40 dagen online cursus suikervrij eten krijg je iedere dag begeleiding. Doordat de cursus 40 dagen leer je jezelf een nieuw gedragspatroon aan. En hoe langer je daarmee bezig bent hoe meer kans het heeft dat je dat eigen gemaakt hebt. En niet meer hoeft na te denken over de stappen die nodig zijn op suikervrij te eten. 

Het voordeel van een online cursus is dat jij zelf het moment van starten kunt bepalen. Plus.. na de 40 dagen heb je nog steeds toegang tot het ledegedeelte, recepten, cursusdelen en e-books van de online cursus suikervrij eten. Voor de extra motivatie en onderlinge uitwisseling van ervaringen is er ook een facebook groep van de cursus. Dagelijks vind je daar gouden tips en recepten.

cursus suikervrij eten

Je krijgt er zelfs nog een aantal bonus e-boeken

Als extra naast de online cursus ‘natuurlijk suikervrij!’ ontvang je nog drie extra e-boeken die je nog verder gaan ondersteunen.

BONUS 1 – E-book ‘Natuurlijk Suikervrij’ t.w.v. €17,95

BONUS 2 – E-book ‘Travel Survival Guide’ t.w.v. €17,95

BONUS 3 – E-book ‘Suiker EHBO’ t.w.v. €7,95

Suikervrij eten

26 februari 2024