hummus recept

Hummus

Suikervrij eten

15 januari 2024

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

400 gram gekookte kikkererwten (1 blik, uitgelekt) 2 tot 3 eetlepels tahin (sesampasta) 1 teentje knoflook Sap van 1 citroen 2 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel komijnpoeder Zout en peper naar smaak Eventueel wat water voor de gewenste dikte

Bereiding

1. Kikkererwten Voorbereiden: Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken. 2. Knoflook Pletten: Plet het teentje knoflook. Mengen: Doe de kikkererwten, tahin, geplette knoflook, citroensap, olijfolie, komijnpoeder, zout en peper in een keukenmachine of blender. 3. Blenderen: Blend de ingrediënten tot een gladde massa. Voeg indien nodig een beetje water toe om de hummus smeuïger te maken. 4.Proeven en Aanpassen: Proef de hummus en pas indien nodig de smaak aan met extra zout, peper of citroensap. 5.Serveren: Doe de hummus in een schaal en maak een kuiltje in het midden. Giet hier een beetje olijfolie in en strooi eventueel wat paprikapoeder en verse peterselie over de hummus voor de garnering. 6. Genieten: Serveer de hummus met groentesticks, pitabrood of als spread op een sandwich.