vegan curry recept

Vegan Curry

Suikervrij eten

11 October 2023

Personen: 4
Bereidingstijd: 30-40 minuten

Ingrediënten

2 eetlepels kokosolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel geraspte gember
1 rode peper, fijngehakt (voor een milde curry kun je de zaadjes verwijderen)
1 eetlepel currypasta naar keuze (zorg ervoor dat deze suikervrij is)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 blikje (400 gram) tomatenblokjes (ongezoet)
2 blikjes (400 gram elk) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
1 blikje (400 ml) kokosmelk (ongezoet)
Zout en peper naar smaak
Vers limoensap (optioneel, voor serveren)
Verse korianderblaadjes (optioneel, voor garnering)

350 gram zilvervliesrijst

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking

Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten tot hij zacht en lichtbruin is.

Voeg de fijngehakte knoflook, gember en rode peper toe aan de pan. Bak ze gedurende 1-2 minuten, terwijl je ze blijft roeren, tot de aroma’s vrijkomen.

Voeg de currypasta, kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder toe aan de pan. Roer goed om de specerijen te mengen met de groenten en bak ze nog 1-2 minuten.

Giet de tomatenblokjes in de pan en roer alles goed door. Laat de saus sudderen gedurende 5-7 minuten, terwijl je af en toe roert, tot de saus wat dikker wordt.

Voeg de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten toe aan de pan en roer ze door de saus.

Giet de kokosmelk in de pan en breng de curry aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry sudderen gedurende 10-15 minuten, of tot de kikkererwten zacht zijn en de saus is ingedikt. Roer af en toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de kikkererwten curry warm, eventueel met vers limoensap en verse korianderblaadjes ter garnering. Serveer de curry over gekookte rijst of met naanbrood.